KPO Basisschool De Saffier

KPO Basisschool De Saffier is onderdeel van de organisatorische eenheid Kortendijk, waar naast De Saffier ook de Klaverweide en De Cortendijck toe behoren.

De Saffier is een school waar adaptief onderwijs centraal staat. Het team is optimaal getraind passend onderwijs te bieden: het onderwijsaanbod wordt zo goed mogelijk afgestemd op verschillen en behoeften van leerlingen.

 

Dat doet De Saffier op de volgende manieren:

 • Via een doorgaande lijn (handelen van het team, lesplanning en de inrichting van de lokalen).
 • Door structuur te bieden. Dat geeft leerlingen duidelijkheid en rust.
 • Door te investeren in een uitstekende communicatie tussen leerkrachten en leerlingen en tussen leerlingen onderling.
 • Door te variëren in de manier van instructie. De leerhouding wordt gunstig beïnvloed als leerlingen zich bezighouden met hun eigen leerontwikkeling.
 • Samenwerkend leren. Door te leren met een andere kinderen groeit het zelfvertrouwen en de leermotivatie.

 

Met het onderwijsconcept van de Adaptieve school (BAS) blijft De Saffier voortdurend in beweging en bouwt zij continu aan kwalitatief sterk onderwijs en goede basisvaardigheden van elk kind. De Saffier is ook een officiële Kanjerschool: zij let extra goed op de sociale vaardigheden van kinderen via de zgn. Kanjertraining. 

 

Met de vier basisregels van deze training (we helpen elkaar, niemand speelt de baas, niemand lacht uit en niemand doet zielig) creëert De Saffier een leefwereld waarin elk kind vertrouwen en een positief zelfbeeld ontwikkelt.

 

KPO werkt met de "Organisatorische eenheid".

Een organisatorische eenheid bestaat uit meerdere scholen die op alle gebieden intensief met elkaar samenwerken onder aansturing van een managementteam (MT). Dit MT bestaat uit een of meerdere directeuren en op iedere school een leerkracht met directietaken. Het MT is gezamenlijk verantwoordelijk voor alle, onder de organisatorische eenheid vallende, scholen. Binnen het MT is een heldere verdeling van taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden.

 

Zo is er de organisatorische eenheid Kortendijk die vanaf augustus 2016 gevormd wordt door KPO Basisschool Klaverweide, KPO Basisschool Saffier en KPO Basisschool Cortendijck. Iedere school behoudt zijn eigen identiteit en schoolconcept. De directeuren in het managementteam zijn Joyce Hartman en Ad Paantjens.

 

Contactgegevens

 1. Diamantdijk 262
  4706 HM , Roosendaal
  Telefoon: 0165 53 62 35

 2. Bezoek website Stuur een email

Contactpersonen

Directie

Joyce Hartman, directeur

Ad Paantjens, directeur.