KPO Basisschool Vondel

Basisschool Vondel is een katholieke school in de wijk Kroeven/Tolberg met een multi culturele leerling-populatie, die les krijgt van een gemotiveerd team, wat zich inzet voor kwalitatief goed onderwijs.Het team heeft zich als doel gesteld dat ieder kind het onderwijs, de aandacht en de zorg krijgt die het nodig heeft om zo tot een maximale ontwikkeling te komen.  Het team, de ouders en de ruim 300 leerlingen werken op een respectvolle wijze samen in een veilige schoolomgeving.Het streven is om in 2016 een brede " zorg" school te zijn met de nodige moderne faciliteiten en met de nodige deskundigheid.


De school kenmerkt zich op dit moment door te werken volgens het principe van het neo-klassikaal onderwijs.
- het welzijn van het kind staat centraal
- er is sprake van wederzijds respect
- er is aandacht voor verschillen.

Wat hebben de belanghebbenden eraan: Leerling; Ouders; Leerkrachten.
Een leeromgeving waar een kind uitgedaagd wordt door de leerkracht om goede resultaten te behalen en waar ouders achter het onderwijsaanbod van de school staan en waar ouders tevreden zijn over de resultaten die worden behaald.
De school ontwikkelt zich van een groepsgericht onderwijs aanbod naar een meer individueel gericht onderwijsaanbod. (primaire proces)
De leerkracht gaat in zijn aanpak uit van de onderwijsbehoeften van het individuele kind.
De ouders zijn belangrijke partners.

Wat maakt de school onderscheidend:
Het onderwijsaanbod ( neo - klassikaal) is een sterk kenmerk van de school, met taal als speerpunt.

Het Resilience model is de basis van de opvoedingstijl en onderwijsstijl. Het team werkt met dit model waarbij het beeld hoort van een huis, met een vijftal kamers met de volgende kernwaarden: gedragenheid, zingeving, vaardigheden, eigenwaarde en humor en een zolderkamer waarop dromen, herinneringen en plannen bewaard worden.Contactgegevens

  1. Vondellaan 44
    4707 AG, Roosendaal
    Telefoon: 0165 52 17 32

  2. Bezoek website Stuur een email

Contactpersonen

Diana Prop-Bastiaanse, directeur