KPO Basisschool De Heiberg

Basisschool De Heiberg is een school met een veilig pedagogisch klimaat, waarin de leerlingen zich zowel individueel en als groep ontwikkelen. Er wordt uitgegaan van datgene dat een leerling in huis heeft op sociaal-emotioneel, cognitief en creatief gebied. De Heiberg ligt midden in een jonge wijk in Roosendaal met een gemêleerd publiek.

 

De 315 kinderen die de school bezoeken, leren zowel zelfstandig als in groepjes te werken aan hun ontwikkeling. De school doet dit vanuit de principes van het BAS-concept: dit staat voor Bouwen aan de Adaptieve School. Het onderwijs speelt in op de persoonlijke behoefte van elk kind. Het verschil in tempo, leerstofniveau en behoefte wordt onder meer vorm gegeven in de weektaken voor de leerlingen.  Het schoolplan richt zich op taalontwikkeling via het lesmodel van de activerende directe instructie, waarbij de opbrengst nadrukkelijk prioriteit heeft. De winst is een goede basis voor de kinderen voor het voortgezet onderwijs en een degelijke bodem voor hun verdere ontwikkeling. Doordat de school de sociale vaardigheid binnen de school hoog heeft staan en ondersteunt met schoolleefregels, onderscheidt ze zich van de meeste andere scholen in de wijk.

 

Voor het team geldt dat een goed instructie model en opbrengstgericht werken waarbij de 1- zorgroute, met groepsoverzichten en groepsplannen, grote prioriteit hebben om te komen tot goede resultaten. Dit alles in goed overleg met de ouders, want voor de school geldt: ouders en school zijn partners in opvoeding.

 

Contactgegevens

  1. Enclaveberg 172
    4708 EC, Roosendaal
    Telefoon: 0165 55 60 91

  2. Bezoek website Stuur een email

Contactpersonen

Marian van Dun, directeur