Geslaagde Onderwijsdag

"KPO Leert Door" was het thema van deze jubileum-Onderwijsdag. Doel was om onze medewerkers te laten nadenken over onderwerpen die zij in hun werk en de organisatie belangrijk vinden.

Na maandenlange voorbereiding was het eindelijk zover. Op 18 september stond de KPO Onderwijsdag in de spotlights van de Kring en de Sint Jan. Het bleek een inspirerende, enerverende en interactieve dag voor alle medewerkers van de Roosendaalse primair onderwijsorganisatie. Een groot deel van de 3000 ideeënkaartjes werd beschreven met goede ideeën. Wat uiteraard de bedoeling was.

 

"KPO Leert Door" was het thema van deze jubileum -KPO 15 jaar- Onderwijsdag. Doel was om alle KPO-medewerkers te laten nadenken over onderwerpen die zij in hun werk en de organisatie belangrijk vinden. Deze hersenspinsels moesten de contouren vormen voor het strategische beleidsplan 2015 - 2019. Na een eerdere enquête via intranet kwamen hoofdthema’s naar voren als De leerkracht en passend onderwijs, Opbrengst gericht werken 2.0, Leefklimaat op school en Samenwerken met ouders en partners.

 

De aanwezigen diepten de thema’s deze dag verder uit tijdens de Ideeënmarkt, een van de onderdelen van het ochtendprogramma. Verder waren er diverse workshops (o.a. over sociale media en ouderbetrokkenheid) en aansprekende lezingen van filosoof Ad Verbrugge en wetenschapper Kees Vernooy, autoriteit op het gebied van effectief leesonderwijs. Presentator Rens Merkelbach praatte de dag professioneel en geolied aan elkaar.

 

In de middag verkasten de meer dan 500 bezoekers van de Kring naar de Sint Jan om deel te nemen aan het Strategiecafé. Hier discussieerden de aanwezigen levendig over de belangrijkste onderwerpen die ’s ochtends naar voren kwamen. De beste ideeën kregen aan het eind van de dag een plaats in het zogenaamde KPO-museum, de basis voor het aanstaande strategisch beleidsplan. Zowel de organisatie als de bezoekers toonden zich na afloop tevreden over het verloop en de inhoud van deze onderhoudende onderwijsdag.